Anksallad med vildris, pecannötter, druvor och apelsindressing
Fågel*****
   



Typ: Förrätter / Huvudrätter
Tillagningstid totalt: 45 min
Arbetstid: 25 min
 
Ingredienser:  pers.
4 ankbröst  
2 1/2 dl vildris  
4 salladslökar  
2 dl vindruvor  
1/2 dl rostad pecannöt  
 
Dressing:
1 msk apelsin  
2 dl apelsinjuice  
3/4 dl sherryvinäger  
1/2 tsk bordssalt  
1 knivspids peppar  
 
Pynt:
1 stk romansallat  
4 msk färsk Legro gräslök  

 
Tillagning:
-Värm upp ugnen till 230°C.

-Värm upp en stor teflonpanna. Tillsätt ankbrösten och stek dem på medelhög värme i 2 min. på varje sida.

-Lägg köttet i en ugnsfast form och stek färdigt det i 20 min. eller tills de är genomstekta. Skär köttet i strimlor.

-Koka vildriset. Blanda ankkött, ris, hackad salladslök, halverade druvor och hackade pecannötter i en stor skål.

-Dressing: Riv fruktköttet på apelsinen och blanda det med resten av ingredienserna till dressingen i en liten skål. Rör om ordentligt. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

-Lägg ett salladsblad på varje tallrik. Fördela anksalladen ovanpå, strö över finhackad gräslök och servera!