Anklevermousse
Fågel***
 

receptguide.se

Typ: Förrätter
Tillagningstid totalt: 4 timer
Arbetstid totalt: 30 min

Ingredienser: 4 pers.
500 g anklever
150 g smör
1 tsk havssalt
1 knivspids vitpeppar
2 dl portvin
3 kviste färsk Legro dragon
1 dl citronsaft

Tilbehør:
1 pose ruccola
4 ciabattabröd
 

Tillagning:
-Värm upp en panna och stek saltad och pepprad anklever i 1/3 av smöret. Häll i portvin, hackad dragon och citronsaft när levern är nästan färdigstekt. Stek vidare tills levern är klar.

-Häll pannans innehåll i en mixer och mixa det hela med resten av smöret. Pressa moset genom en sil och häll smeten i en form. Ställ kallt i 1 timma.

-Anrätta moussen på sallad och servera med rostat bröd.