Ankbröst med persika
Fågel
   
Kök: Fransk



Typ: Förrätter / Huvudrätter
Tillagningstid totalt: 45 min
Arbetstid: 30 min
 
Ingredienser:  pers.
2 ankbröst  
 
Kartofler:
500 g potatisar med skal  
4 msk olja  
1 tsk havssalt  
1 knivspids peppar  
 
8 persikor  
1 stk citron  
50 g strösocker  
1 dl ättika  
 
Pynt:
1 pose färsk Legro basilika  

 
Tillagning:
-Smörj in ankbröst i fett och stek dem i en torr panna. Stek fettsidan först.

-Tvätta potatis och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Tillsätt olja, salt och peppar. Sätt potatisarna i en varm ugn på 200°C i 25 min.

-Ankbrösten steks i ugn, 10 min i 180°C.

-Halvera persikor och ta bort kärnan. Bryn dem i samma panna som ankbrösten. Pressa en citron över persikorna och tillsätt socker och ättika.

-Skär upp ankbrösten och servera skivorna på persikorna och potatisen. Dekorera med basilika.