Anka med paprikasås
Fågel***
 

receptguide.se

Typ: Huvudrätter
Tillagningstid totalt: 40 min
Arbetstid totalt: 10 min

Ingredienser: 2 pers.
300 g ankbröst
1 knivspids peppar
25 g smör
1/2 tsk bordssalt

Sauce:
1 stk lök
2 röda paprikor
1 tsk bordssalt
2 msk cognac
1 dl vispgrädde 38%
 

Tillagning:
-Skåra skinnet på ankbröstet och strö över peppar. Värm upp smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och stek bröststycket med skinnsidan ner på svag värme i 12 minuter. Vänd det och stek köttsidan i ca. 15 min, tills bröststycket är genomstekt. Ta upp köttet ur pannan och salta. Låt det vila övertäckt i ca. 10 min.

-Paprikasås: Hacka löken fint och fräs den i stekskyn i ca. 1 min. Skär paprikorna i små tärningar och fräs dem i ca. 2 min. Tillsätt salt, cognac och grädde. Låt såsen koka på medelhög värme i ca. 1 min. Smaka av med salt och peppar.

-Till servering: Skär ankbröstet från den spetsiga änden i tunna, sneda, skivor. Häll paprikasåsen på varma tallrikar och lägg bröstskivorna ovanpå.

Rekommenderat tillbehör:
Hasselbackspotatis är mycket gott som tillbehör.